Nieuwe plek en unit voor Kerkelijk Recreatiewerk Lauwersoog

Foto: publiek domein

Zaterdag 28 mei is de nieuwe unit voor de Vereniging tot Kerkelijk Recreatiewerk in het Lauwersmeergebied geplaatst op het terrein van Staatsbosbeheer aan het Noordergat in Lauwersoog. De unit staat meer naar de weg en ook de Witte Tent zal straks verhuizen naar een nieuwe plek.   

Al jaren staan de unit en Witte Tent van het Kerkelijk Recreatiewerk op het terrein van Staatsbosbeheer achter het parkeerterrein van Jachthaven het Noordergat. Gedurende zeven weken in de zomer staat de Witte Tent daar aan de rand van een orchideeënveld. Met de opmars van de beschermde orchidee op dat veld geeft dat steeds meer een probleem. Daarbij komt het project Lauwersom, de herinrichting van het gebied door Gemeente De Marne. Op verzoek van en Staatsbosbeheer en de gemeente is nu in goed overleg met het bestuur een nieuwe locatie voor het Kerkelijk Recreatiewerk bepaald, ook aan het Noordergat, maar voor de bosschages, dichter naar de weg.

Nieuwe unit
De bestaande unit, die in de winter dient als opslag, verkeerde echter in een zodanige staat dat verhuizing niet meer mogelijk was. Het bestuur heeft daarom besloten deze te vervangen. Bij Bremer Burum is een onderhoudsarme unit in twee delen aangekocht. Deze zijn afgelopen zaterdag door het bedrijf geplaatst. Een week eerder was het terrein al door vrijwilligers klaargemaakt en waren de nieuwe kabels gelegd. Na plaatsing van de nieuwe unit en verhuizing van de spullen kon de slopershamer in de oude unit. Top Milieu Service uit Noordhorn stelde hiervoor kosteloos het materieel en personeel ter beschikking en zorgde ook gratis voor de afvoer van de oude unit.

Jubileumjaar
De komende tijd zal door bestuursleden en vrijwilligers nog hard gewerkt worden om alles verder klaar te maken voor de zeven weken in de zomer dat er weer diensten en sing-ins worden gehouden. Het seizoen van het Kerkelijk Recreatiewerk is dit jaar van zondag 10 juli tot en met 21 augustus begint met een extra feestelijke dienst in het kader van het 40-jarig jubileum van de vereniging. In de eerste week staan meer jubileumactiviteiten op het programma, zoals op dinsdagavond een concert van Chr. Muziekvereniging Wilhelmina en op donderdag een pelgrimstocht met ds. De Vries of een tocht met boswachter Jaap Kloosterhuis. Informatie is te vinden op www.vkrwlauwersoog.nl en de vereniging is te volgen op www.facebook.com/WitteTentLauwersoog.

 

Cookieinstellingen