Morubel, Ristic en Telson bundelen de krachten

Foto: Sarah Stiles

GBC zal 50 % van de belangen in Telson B.V. nemen waardoor de bedrijvengroep die met Morubel en Ristic al een sterke positie in diepgevroren tropische garnalen had, nu ook toegang krijgt tot het koelvers segment. Vanuit deze combinatie wordt een nóg breder assortiment garnalen aangeboden.

Telson is voornamelijk actief op het gebied van ongepelde en gepelde Noordzee garnalen (Crangon crangon), beter bekend als Hollandse garnalen of grijze garnalen.
Telson heeft bovendien een unieke positie in machine gepelde Noordzee garnalen. Hiervoor werkt het bedrijf exclusief samen met GPC Kant, die de machines ontworpen en ontwikkeld heeft.

Telson, nu nog gevestigd in Leens, zal samen met het bedrijf van de familie Kant binnenkort haar intrek nemen in een nieuw pand in Lauwersoog, Nederland.
Na 25 jaar intensieve ontwikkeling waardoor de machines steeds efficiënter werden, zijn de machines nu dusdanig verfijnd dat men in de nabije toekomst tot 100.000kg ongepelde garnalen per week machinaal zal kunnen pellen in de spiksplinternieuwe productieruimte. Een verdere capaciteitsuitbreiding binnen enkele jaren moet niet worden uitgesloten.

Dit wordt een belangrijke doorbraak op het gebied van machine gepelde Noordzee garnalen waardoor een retourtje Marokko voor een sterk toenemend volume niet langer nodig zal zijn.

Hiermee zet de garnalengroep wederom een belangrijke stap op het gebied van duurzaamheid. PURE BUSINESS in al zijn facetten.

De directie van de joint venture zal bestaan uit Rob Pikkert, de huidige Directeur van Telson B.V. en Edo Abels, MD van Morubel nv en Ristic GmbH. Met daar bovenop de inbreng van de zeer lange ervaring van de familie Nienhuis kan men gerust spreken van een sterke bundeling van krachten.

De komende periode zal de laatste hand worden gelegd aan het afronden van de overeenkomst. Tot dit moment wordt geen verdere informatie verstrekt en ook financiële details van de transactie worden niet bekend gemaakt.

Bron: Telson

Reacties

Cookieinstellingen