Leerlingen scoren 4916 boeken

Foto: publiek domein

De kinderen uit de gemeenten Eemsmond, De Marne, Bedum en Winsum hebben 4916 boeken gelezen voor het project Scoor een Boek.

De leerlingen uit de groepen 5 en 6 van de deelnemende scholen hebben woensdag het project sportief afgesloten op het terrein van Viboa in Winsum. Ongeveer 500 kinderen hebben zich uitgeleefd bij verschillende sportonderdelen. Een leuke fysieke uitdaging na tien weken fanatiek mentaal te hebben gewerkt. De Spar Winsum zorgde dat er voor ieder kind een ijsje was.

Biblionet Groningen en FC Groningen in de maatschappij houden acht dagdelen om het leesproject sportief af te sluiten. Op 15 april, tijdens de laatste afsluiting, wordt in Hoogezand de provinciale (totaal)score bekendgemaakt.

Leesvaardigheid is van groot belang voor de ontwikkeling van opgroeiende kinderen. Plezier in lezen is daarbij een belangrijke voorwaarde. Met dat doel koppelt de Bibliotheek met Scoor een Boek! lezen aan sport, waarbij ook FC Groningen vanuit haar maatschappelijke betrokkenheid een belangrijke rol speelt. De leerlingen uit de groepen 5 en 6 van de deelnemende scholen zijn de afgelopen weken aangespoord om te lezen, onder meer met videoboodschappen van FC Groningen-speler Etiënne Reijnen.

Reacties

Cookieinstellingen