Pro-forma zitting: moord op Jesse van Wieren

Foto: Facebook

De rechtbank Noord-Nederland houdt op 18 april een pro-forma zitting omtrent de moord op Jesse van Wieren uit Leens, dat meldt het Openbaar Ministerie.

Een 25-jarige Rhowan P  en de 27-jarige Desiree G uit Kloosterburen worden er van verdacht dat zij samen Jesse van Wieren uit Leens in de nacht van oud op nieuw in Kloosterburen van het leven hebben beroofd.

rhowan en desiree

Een pro-formazitting is een rechtszaak in het strafrecht die plaats kan vinden voordat de maximale tijd dat een verdachte in voorarrest mag zitten verstrijkt.

De zaak wordt door de officier van justitie voor de rechtbank gebracht, maar er vindt geen inhoudelijke behandeling plaats (de zaak is ‘voor de vorm’, naar het Latijnse pro forma). Er wordt verzocht om het onderzoek ter terechtzitting te schorsen. Een pro-formazitting kan bijvoorbeeld voorkomen dat de verdachte wordt vrijgelaten als het Openbaar Ministerie het onderzoek naar de verdachte nog niet heeft afgerond.

Moord in vereniging betekent dat justitie ervan uitgaat dat naast  Rhowan ook Desiree bij de gewelddadige dood van Jesse betrokken is.

 

Lees meer: http://de-marne.nieuws.nl/nieuws/11052/jesse-van-wieren-door-misdrijf-om-het-leven-gekomen/

En: http://de-marne.nieuws.nl/nieuws/14963/rhowan-p-en-desiree-g-kloosterburen-moordreconstructie/

Reacties