Samen plannen maken voor toekomst dorpen De Marne

Foto: Groninger Kerken

Samen met alle inwoners van Molenrij, Kleine Huisjes, Kloosterburen, Kruisweg en Hornhuizen willen coöperatie klooster&buren en stichting SintJan brainstormen over hoe we graag willen dat onze toekomst er in onze dorpen uit ziet. Wat zijn onze sterke punten, wat vinden we echt belangrijk, wat is er nodig om dat te behouden of realiseren en hoe gaan we dat doen?

Tijdens de bijeenkomst wordt met elkaar gepraat over datgene wat ons bindt, waarin kunnen we elkaar versterken? Samen benoemen we wat van waarde is, wat belangrijk is. Wat zijn de kwaliteiten van elk afzonderlijk dorp, en wat overstijgt dit?

Kunnen we vanuit gezamenlijkheid elkaar sterk maken? Wat is ervoor nodig om mogelijke wensen te realiseren? Hoe gaan we dat samen organiseren? Wie hebben we daarbij nodig?

U bent van harte welkom om mee te praten tijdens één van de bijeenkomsten. Mocht u niet op de dag kunnen die bij uw dorp is aangegeven, dan bent u van harte welkom op een van de andere dagen.

Bijeenkomsten

Molenrij en Kleine Huisjes maandag 11 april 19.30-21.00 uur in Olde Heem
Kloosterburen dinsdag 12 april 19.30-21.00 uur in Olde Heem (tevens ledenvergadering dorpsbelangen Kloosterburen)
Hornhuizen vrijdag 15 april 19.30-21.00 uur in de Kerk van Hornhuizen
Kruisweg maandag 18 april 19.30-21.00 uur in Dorpshuis De Open Haard

Voor meer informatie kunt u terecht bij coöperatie klooster&buren en stichting SintJan. [email protected] of [email protected]

De bijeenkomsten in de dorpen worden begeleid door: Anne Hilderink (tel. 06 14 39 18 06), Fenna Bolding, Iris Holman en Janine Moes

Vervolg toekomstateliers

Op 19 april gaan Moriko Kira architect, Alex van Spijk landschapsarchitect en Tim Willems-Kruize stedenbouwkundige de uitkomsten uit de bijeenkomsten uitwerken. De daaropvolgende dag gaan zij samen met vertegenwoordigers uit de dorpen en maatschappelijke partijen aan de slag met de vraag: zijn er mogelijkheden en hoe kunnen wij helpen om de wensen en plannen te realiseren?

Stichting SintJan Kloosterburen en de coöperatie klooster&buren

In een derde ronde die in juni plaatsvindt, worden de plannen geconcretiseerd en vindt het teken en rekenwerk plaats. De uiteindelijke plannen voor de toekomst worden gepresenteerd in een grote bijeenkomst die in het najaar gehouden wordt. Stichting SintJan Kloosterburen en de coöperatie klooster&buren geven vorm aan een veelomvattend burgerinitiatief om de leefbaarheid in Kleine Huisjes, Hornhuizen, Molenrij, Kruisweg en Kloosterburen te versterken.

Ontwikkelingen

De onderliggende visie van zowel de stichting en de coöperatie vindt haar wortels in de geschiedenis en de waarden uit het verleden. En we werken, samen met de aanwezige kennis en talenten van inwoners, aan een toekomst waarin iedereen van 0 tot 100 goed kan leven en zich kan ontwikkelen op deze plek. Waarbij de werkwijze erop is gericht om elkaar te ontmoeten en voortdurend te kijken en te werken vanuit de behoefte van de mensen en de plek.
Vanuit deze visie en werkwijze zijn al mooie resultaten bereikt:

De kloostertuin is ontwikkeld, de Nicolaaskerk wordt verduurzaamd en wordt een aantrekkelijke ontmoetingsplek, de coöperatie klooster&buren is opgericht in 2015, er is een zorgsteunpunt gekomen voor alle inwoners, de coöperatie klooster&buren heeft de zorg en begeleiding in het Nijeheem en Mien Toentje overgenomen van Philadelphia.

De coöperatie klooster&buren heeft plannen om ook de regie over het Oldeheem over te nemen en de gesprekken daarover zijn in volle gang.

Cookieinstellingen