Vrijwilligers gezocht voor activiteitencentrum Nationaal Park Lauwersmeer

Foto: Monique Messchendorp

Staatsbosbeheer zoekt vrijwilligers voor het activiteitencentrum in Nationaal Park Lauwersmeer: gastheren en gastvrouwen, die het leuk vinden om bezoekers te ontvangen. Wil jij bezoekers vertellen over het Lauwersmeergebied, de activiteiten en bezoekers zo bij natuur en landschap te betrekken? Dan zijn we op zoek naar jou!

Activiteitencentrum Lauwersmeer

Het activiteitencentrum van Staatsbosbeheer ligt in Nationaal Park Lauwersmeer, een vogelparadijs op vroegere zeebodem. Staatsbosbeheer beheert in het gebied, gelegen op de grens van de provincies Fryslân en Groningen, zo’n 5.500 hectare natuur. Het activiteitencentrum is in 2010 geopend en jaarlijks ontvangen we steeds meer bezoekers (in 2015 17.000 bezoekers). Mensen komen in het activiteitencentrum voor informatie over het gebied, om deel te nemen aan activiteiten of excursies, voor een kop koffie of om een cadeautje uit de winkel te kopen. Het activiteitencentrum is open op woensdagmiddagen, in het weekend en in de schoolvakanties.

Wat vragen we?

Je vindt het leuk om bezoekers te enthousiasmeren voor het Lauwersmeergebied en het werk van Staatsbosbeheer. Je beantwoord vragen, zowel over de recreatieve mogelijkheden als over het beheer en de planten en dieren. Je bent minimaal 1x per maand beschikbaar voor het vrijwilligerswerk. Je kunt omgaan met kritische vragen van bezoekers en je bent, ook bij drukte en onverwachte omstandigheden, flexibel, stressbestendig, dienstverlenend en klantvriendelijk. De werkzaamheden bestaan uit:

  • Bezoekers welkom heten
  • Informatie geven over de activiteiten, routes en het beheer
  • Aannemen van de telefoon
  • Netjes houden van de faciliteiten (activiteitencentrum, toiletten) en het voorbereiden van activiteiten
  • Afrekenen van winkelproducten
  • Afrekenen deelname activiteiten en excursies

Waar is het?

Activiteitencentrum Lauwersmeer, De Rug 1, 9976 VT Lauwersoog.

Wat bieden wij je?

We bieden je een inspirerende werkomgeving in een prachtig natuurgebied, met een enthousiast vrijwilligersteam en nauwe samenwerking met de boswachters. Als vrijwilliger van Staatsbosbeheer krijg je een dagvergoeding van € 4,50 of een kleine reisvergoeding. Je draagt vrijwilligerskleding van Staatsbosbeheer. Daarnaast krijg je het vrijwilligersblad Veldpost en het Staatsbosbeheer kwartaalmagazine naarbuiten thuisgestuurd.

Natuurlijk gooien we je niet zo in het diepe. Je krijgt begeleiding van de boswachter van Staatsbosbeheer en je loopt eerst een aantal dagen mee met andere vrijwilligers. Gedurende het jaar zijn er meerdere bijeenkomsten waar diverse onderwerpen aan bod komen.

Geïnteresseerd?

Interesse in deze vrijwilligersvacature? Neem dan contact op met boswachter Liesbeth van den Berg via M 06-3037211406-30372114 of [email protected]. We organiseren op dinsdag 5 april een informatieavond. Opgave hiervoor gaat ook via bovenstaand e-mailadres.

Cookieinstellingen