Wat is er precies gebeurd in de zaak rondom de moord op Jesse?

Foto: Flexteam Politie Groningen

In verband met het onderzoek naar de dood van Jesse van Wieren wordt op woensdag 3 februari 2016 een reconstructie gehouden.

Dit op verzoek van de officier van justitie, onder leiding van de rechter-commissaris. De reconstructie zal meer duidelijkheid moeten geven over wat zich in het huis, waar de betrokkenen zich bevonden, heeft afgespeeld.

De Hoofdstraat in Kloosterburen wordt van 10.00 uur tot 20.00 uur deels afgesloten. Het gaat om het gedeelte tussen de Tacostraat en de Damsterweg.

De politie heeft de omwonenden hierover geïnformeerd. Direct omwonenden worden verzocht hun auto’s op een andere plek te parkeren. Zij kunnen lopend, onder begeleiding, bij hun woning komen. Tussen de genoemde tijdstippen zal waarschijnlijk geen verkeer mogelijk zijn in de straat. In geval van nood krijgen de noodhulpdiensten wel toegang.

Impact

De politie realiseert zich dat een dergelijk onderzoek forse impact kan hebben op de inwoners van Kloosterburen. De politie geeft echter aan dat een dergelijk onderzoek zeer belangrijks is en een onmisbaar onderdeel is van het onderzoek.

Wanneer bewoners ten tijde van het onderzoek niet naar huis willen of thuis willen zijn, kunnen zij op 3 februari de hele dag terecht in Oldeheem aan de Professor Poststraat 1. De gemeente De Marne zorgt samen met dorpsbelangen Kloosterburen voor opvang. Daarnaast zal slachtofferhulp aanwezig zijn voor mensen die een gesprek wensen.

Verdenking en Pieter Baan Centrum

Een 25-jarige man en een 27-jarige vrouw uit Kloosterburen worden er van verdacht dat zij samen Jesse van Wieren uit Leens in de nacht van oud op nieuw van het leven hebben beroofd. De verdachten verklaren dat in het huis van de manlijke verdachte ruzie is ontstaan waarbij het slachtoffer is neergestoken. De vrouwelijke verdachte gaat nu ook voor onderzoek naar het Pieter Baan Centrum.

Lees ook: http://de-marne.nieuws.nl/nieuws/11052/jesse-van-wieren-door-misdrijf-om-het-leven-gekomen/

 

 

 

 

Reacties

Cookieinstellingen