Kermis Eenrum gaat toch door met kleine beperkingen

Dit jaar geen 'botsautootjes' op de Ainrommer Kermis
Dit jaar geen 'botsautootjes' op de Ainrommer Kermis
Foto: HogelandNieuws

EENRUM – De grote zomerkermis in Eenrum gaat dit jaar weldegelijk door. Met aanpassingen en beperkingen vanwege de corona-voorschriften. Nieuw dit jaar: een reuzenrad.

Het dorp dat bekend staat om zijn grote evenementen is van vrijdag 14 tot en met zondag 16 augustus toch nog de plaats met een van de grootste kermissen van Noord-Groningen. In het verleden behoorde de “Ainrommer Kermis” tot de grootste kermissen van de provincie.

Thomas Benes, voorzitter  van de organiserende commissie, laat weten: “Direct nadat Rutten bekend maakte dat kermissen weer mogelijk waren, zijn we in gesprek met de gemeente gegaan over de vergunning. Dat was een sfeer van: kom langs en we bekijken wat allemaal mogelijk is. Een heel positieve insteek.”

Er komt een looproute om bezoekers in staat te stellen de 1,5 meter te handhaven. Het live optredens van muziekbands zijn geschrapt. “Dat is vragen om moeilijkheden met de corona-regels,” zegt Benes.

De kermis wordt wat soberder uitgevoerd. Benes is verheugd over de belangstelling van de kermis-exploitanten: “We houden aan dat onze vaste, trouwe exploitanten een plaats krijgen. Dat is fair. De autoscooter durft de kleinere kermissen nog niet aan. Dit vooral ook omdat het volledige randprogramma van de kermis wegvalt. Financieel gezien is het risico voor zo’n attractie dan te groot. In plaats daarvan hebben we dit keer een reuzenrad, van twintig meter hoog. Het is jaren geleden dat dit er in Eenrum was.”/bm

Cookieinstellingen