Willem van Oosten viert honderdste verjaardag

Van Oosten met de jongste telg uit de familie, de 3 maanden oude Moos
Van Oosten met de jongste telg uit de familie, de 3 maanden oude Moos
Foto: HogelandNieuws

WEHE-DEN HOORN – Willem van Oosten vierde vandaag zijn honderdste verjaardag. Hij deed dit in het bijzijn van z’n familie en vrienden in Café De Hoornstertil in zijn woonplaats. Namens gemeente Het Hogeland kwam wethouder Mariette de Visser de eeuweling feliciteren.

Willem van Oosten werd geboren als boerenzoon in Mensingeweer. Hij was de jongste van 7 kinderen. In 1952 trouwde hij met zijn grote liefde Hedwig, waarmee hij naar Wehe-den Hoorn verhuisde. Hier startte hij aan de Havenstraat buiten het dorp een boerenbedrijf.

Het echtpaar kreeg 6 dochters, waarvan één na 17 dagen is overleden. Er volgden 10 kleinkinderen en inmiddels zijn er ook al 11 achterkleinkinderen, waar Van Oosten enorm van geniet.

In 1982 verlieten Willem en Hedwig van Oosten de boerderij om hun intrek te nemen in een woning binnen de bebouwde kom. In 2005 overleed Van Oostens  vrouw Hedwig, die hij jarenlang heeft verzorgd. Tot op de dag van vandaag woont de Wehester – met de hulp van de thuiszorg – op dit adres.

Het geloof speelt een grote rol in zijn leven. Naast zijn werkzame leven hield hij erg veel van tuinieren, fietsen en schaatsen.

Hij geniet nog van alle bezoekjes en wil zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen./AT

Cookieinstellingen