Derde paard in week tijd te water op de kwelders

Foto: ProNews

HORNHUIZEN – Voor de derde keer binnen een week tijd is er een paard te water geraakt in de kwelder achter de zeedijk bij Hornhuizen. Het dier lag vermoedelijk al enige tijd in het water voordat het ontdekt werd.

De brandweer van Zoutkamp kwam ter plekke en wist het dier op mankracht uit de sloot te trekken. Het paard was erg verzwakt en had moeite om zelfstandig op zijn benen te komen. Toen dit uiteindelijk lukte werd het dier herenigd met de kudde, wat voor een prachtig tafereel zorgde. Het paard had nog wel even achterom gekeken naar zijn redders, misschien wel om ze te bedanken.

Afgelopen dinsdag en woensdag (23 en 24 juni) raakten ook al twee paarden uit dezelfde kudde te water. De kwelder ligt vlakbij het militair oefenterrein de Marnewaard, waar op dit moment actief geoefend wordt door de luchtmacht. Straaljagers en helikopters vliegen laag over het gebied heen. Toen 23 juni vlak voor middernacht een paard te water raakte was de luchtmacht aan het nachtvliegen boven het gebied. Vermoedelijk schrikken de dieren hier van en komen ze daardoor in het water terecht.

Tekst + foto’s: ProNews

Cookieinstellingen