Freddie eerste gestrande zeehondenpup deze zomer

Foto: Zeehondencentrum Pieterburen

PIETERBUREN – Zeehondencentrum Pieterburen heeft gisteravond de eerste zeehondenpup van deze zomer opgevangen. Het diertje werd door Zeehondenopvang Terschelling op het Groene strand gevonden. Na enige uren observatie werd besloten de pup op te vangen. Het zeehondje heeft de naam Freddie gekregen in het kader van de nieuwe tentoonstelling die deze zomer wordt geopend.

In Pieterburen is gisteravond de eerste gewone zeehondenpup van dit seizoen opgevangen. Zeehondenopvang Terschelling kreeg gistermiddag de melding binnen van een pup die rond de veerhaven zwom. Later kroop de pup het drukke “Groene strand” op.  Na nauw overleg met de dierenartsen van het Zeehondencentrum werd er besloten het diertje op te vangen.

Na onderzoek door de dierenartsen bleek dat het een mannetje is in slechte conditie. Hij heeft de naam “Freddie” gekregen, naar de zanger van de band Queen. Deze zomer opent het Zeehondencentrum de expositie “Are you talking to me?” die onder andere in het teken staat van de bijzondere zangkwaliteiten van zeehonden. Ook zeehonden Freddie zette een keel op tijdens het onderzoek.

Een ander deel van de expositie gaat over de omgang met zeehonden in het wild, vooral in deze tijd van het jaar. Gewone zeehonden krijgen in de lente hun pups en hebben enkele weken rust nodig om de jongen te zogen. Het devies luidt dan ook: houd afstand en bel het dichtsbijzijnde centrum bij twijfel over een zeehond. Maak van een gezonde pup geen wees.

 

Reacties