Kapsalons weer volop los

Lars Kram en Caroline Nieuwenhuizen
Foto: HogelandNieuws

HET HOGELAND – Sinds vandaag zijn de kapsalons weer open. Sommige kapperszaken in het land startten al om 00.00 uur. In Eenrum ging Kapsalon Kram op de normale tijd open, maar wel op de ‘normale vrije dag’. “Tja, we moeten een inhaalslag maken. We – Caroline en ik – gaan daarom 6 dagen per week werken. Ook op de maandag”, aldus eigenaar Lars Kram.

Sinds premier Rutte bekend maakte dat de kappers vanaf vandaag aan de slag mogen, stond de telefoon van de kapsalon aan de Hoofdstraat in Eenrum roodgloeiend. Lars: “Maar ook via Messenger, Instagram, SMS en WhatsApp kwamen heel veel verzoeken voor afspraken binnen van vrienden en bekenden. En dan moet je alles zo goed mogelijk inplannen. De eerstkomende twee weken zitten we dan ook al vol.”

Sinds vandaag trekken ze in Eenrum drie kwartier uit per klant, waar dat voorheen 30 minuten was. Zo is er speling, geen wachtende klanten in de zaak en tijd om tussendoor te desinfecteren.

Z’n vader Kasper, die voor de coronacrisis ook zo nu en dan nog bijsprong, zal de komende tijd niet aanwezig zijn. Hij behoort als 77-jarige longpatient tot de risicogroep en zoonlief wil hem dan ook zeker niet met een mondkapje in de zaak aan het werk hebben.

De coronaregels voor kappers vallen eigenlijk best wel mee: mondkapjes voor het personeel en 1,5 meter tussen de klanten. “En uiteraard worden zieke mensen geadviseerd om een bezoek aan een kapsalon uit te stellen” aldus de kapper, die bij twijfel z’n ‘coronameter’ tevoorschijn zal halen om te controleren op het virus……………….

Of de multimeter van Lars Kram ook corona meet is echter nog de vraag

Lars Kram laat tot slot weten blij te zijn dat hij en collega-kappers weer los zijn. “Anderhalve maand je deuren dicht moeten houden, geen inkomsten hebben en kosten die doorlopen, daar word je echt niet vrolijk van.”/AT

 

 

 

 

 

Reacties