Hommage in graffiti voor drie visserijvrouwen

Het duo Pipsqueak was Here aan het werk.
Foto: Berto Merx

LAUWERSOOG – De grove schetsen zijn klaar op de wand van de opslagcontainers bij ’t Ailand. Vanochtend begonnen, vanavond moet de enorme graffiti klaar zijn.

Het kunstwerk is een ode aan drie vrouwen die ieder een eigen betekenis voor de visserij hebben. Barbara Holiershoek is voorzitter van de visserijvereniging Ons Belang in Harlingen en Hulp in Nood in Zoutkamp. Zij heeft zich jarenlang ingezet voor de belangen van de garnalenvissers. Sarah Verroen is beleidsmedewerker bij VisNed waar ze de belangen van de Nederlandse kottervissers verdedigt. Barbara Rodenburg is vooral bekend van het visrestaurant en fileerlokaal ’t Ailand op Lauwersoog. Ze maakt zich hard voor duurzame en traditionele kustvisserij.

De graffiti wordt uitgevoerd door het duo Pipsqueak was Here uit Amsterdam. Ze zijn al jaren professioneel actief in de straatkunst en hebben een reeks werken op hun naam staan. Als het werk vanavond klaar is dan moet het een hommage uitdrukken aan de drie vrouwen die “het vuile werk’ in de visserij doen: het voeren van overleg met ambtenaren, organisaties, die gaan over visserijmaatregelen, windmolenparken, vangstbeperking, visnettenafval, Chinese troepcontainers. Zo wordt uitgelegd.

Reacties