Borg Verhildersum opent online nieuwe museumseizoen

Borgheer Johan, die virtueel rondleidt.
Borgheer Johan, die virtueel rondleidt.
Foto: Verhildersum.

LEENS – Omdat Museum Landgoed Verhildersum vanwege de veiligheidsmaatregelen rond het Coronavirus niet open kan gaan, opent het museum het nieuwe seizoen online. Iedereen die internet heeft kan de komende weken via de website van Verhildersum genieten van de verhalen van Verhildersum en Groningen die hier tot leven komen.

Die verhalen worden de komende weken verteld via films. Te beginnen met de nieuwste film die online in première gaat: ‘Verhildersum, het verhaal van een borg’. Hierin komen de verhalen van Verhildersum tot leven. Over de ontstaansgeschiedenis van de borg: van het prille begin van het leven op de wierde tot de opbouw, verwoesting, wederopbouw, glorietijd en modegrillen. Alle bouwfasen zijn met computeranimaties driedimensionaal in beeld gebracht en de film neemt de kijker zelfs mee in de spelonken van de borg ten tijde van de 13e eeuw.

“De geplande feestelijke lancering van de film gaat dan wel niet door, maar iedereen kan het feestje nu thuis vieren. En als de kust weer veilig is hoopt de directie het alsnog met bezoekers over te doen,” zo zegt Monique Spaltman, directeur van het landgoed.

Zie www.verhildersum.nl voor meer informatie.

Cookieinstellingen