Gezellig druk op eerste dag bij vernieuwde COOP Eenrum

Foto: Berto Merx

De ballonnen zijn de stille getuigen van het feestje gisteravond. Zo’n tweehonderd mensen hadden het er voor over om buiten in de regen te staan, in afwachting van het lintje knippen: ter heropening van de COOP Compact supermarkt in Eenrum.

Vanochtend was eigenaar Raymond Bijlholt een mobiele service-medewerker. Tussen de complimenten en felicitaties van de klanten door, moest hij ook nog aanwijzen waar alles stond. Want de zaak die hij van Martin Smit heeft overgenomen, is de afgelopen tijd stevig onderhanden genomen. “Een verdubbeling van de ruimte voor groente en fruit. Nieuwe koelkasten en vriezers waarvan de restwarmte wordt hergebruikt. Een nieuwe servicebalie. Dat is wel wat ten koste gegaan van de ruimte voor de stellages,” legt hij uit. Hij raakt even blasé als hem weer een compliment toevalt. Voor het feit dat hij de winkel in stand heeft gehouden.

Raymond in gesprek met de klant Douwe Zijlstra.

Bijlholt werkte in Winsum op een administratie kantoor voordat hij de sprong naar het zelfstandig ondernemerschap maakte: “Ik heb vroeger jaren in een supermarkt gewerkt. Het sociale, het contact met mensen, dat is waar het me echt om gaat en toen deed zich de gelegenheid voor om er in te springen.”

De COOP in Eenrum is een buurtsupermarkt en kan zich met de breedheid van het assortiment niet meten met de grote spelers zoals de Jumbo, de Aldi in de AH. De zaak van Bijlholt heeft de functie van buurtsuper. De zaak kan uit als de inwoners van Eenrum en omgeving er hun boodschappen doen. En je kunt het wenden of keren, de leefbaarheid van een dorp wordt vooral bepaald door de aanwezigheid van een goede buurtwinkel.

Het koste even moeite om een parkeerplaats te vinden, aan de Raadhuisstraat. Het is gezellig druk en dat is een goed teken./bm

Reacties