Bevrijdingslezing in Zoutkamp

Foto: Visserijmuseum

ZOUTKAMP – Het Visserijmuseum staat dit seizoen uitgebreid stil bij het thema 75 jaar bevrijding. De expositie ‘SD op de vlucht voor de bevrijder – Vissersdorp in oorlogstijd’ is van 4 april tot en met 1 november te bezichtigen voor het publiek. 

Bovendien worden er diverse activiteiten georganiseerd, waaronder een interessante lezing op maandag 6 april. Joël Stoppels van Battlefield Tours zal vertellen over de landing en opmars van de geallieerden in Europa, Nederland en Groningen. Daarbij komt ook de bevrijding van het vissersdorp Zoutkamp ter sprake. De lezing begint om 20.00 uur en vindt plaats in de Oude Kerk aan de Marnestraat 1a in Zoutkamp.

Stoppels is battlefield gids en heeft een studie gedaan naar verschillende geallieerde operaties tijdens de Tweede Wereldoorlog. De jonge historicus vindt het belangrijk dat de herinnering aan de oorlog levend wordt gehouden en deelt daarom graag zijn kennis met anderen.

De entree voor deze avond bedraagt € 5,00 per persoon en is inclusief één kop koffie/thee. Reserveren is niet nodig, er is namelijk plaats voor 100 geïnteresseerden.

Reacties

Cookieinstellingen