Ontmoeting Ruilkring Hogeland

Foto: Ruilkring Hogeland

HET HOGELAND – Zaterdagmiddag is de maandelijkse inloopbijeenkomst van Ruilkring Hogeland in Eenrum. Leden nemen spulletjes mee om te ruilen en laten weten wat zij te bieden hebben. Er zal zeker ruimte zijn voor nadere kennismaking met nieuwkomers en er kunnen gemakkelijk onderlinge afspraken gemaakt worden.

Leden van Ruilkring Hogeland ruilen goederen en diensten met elkaar tegen ‘betaling’ van pangels, onze zelfbedachte ruileenheid. Het prettige daarvan is, dat niemand zich bezwaard hoeft te voelen om iemand om hulp te vragen. Je ‘betaalt’ er immers pangels voor! De ander kan daarmee zelf ook iets vragen of ‘kopen’ bij een ander lid. De pangel-transacties worden digitaal bijgehouden door een van onze vrijwilligers (hoewel… wie iets voor de vereniging doet, krijgt daar ook een paar pangels voor.)

Kijk ook maar eens bij ‘Vraag’ en ‘Aanbod’ op www.ruilkringhogeland.nl.  We zijn graag duurzaam bezig. Waarom zou je aanschaffen wat een ander te leen aanbiedt. Kun je wel eens hulp gebruiken? Misschien heb je een grote oogst en wil je producten aanbieden. Kom kennismaken met Ruilkring Hogeland. Voor koffie en thee wordt gezorgd.

Iedereen vanaf 18 jaar kan meedoen, arm en rijk, jong en oud. Neem gerust iemand mee die nieuwsgierig is naar de mensen achter Ruilkring Hogeland. Wij zijn ook geïnteresseerd in jou.

Het geeft een goed gevoel iets voor een ander te kunnen doen en het stelt gerust om te weten dat er mensen zijn die je kunt vragen als je ergens hulp bij wilt. Je hoeft je niet bezwaard te voelen, aangezien je er pangels voor afrekent. Is Ruilkring Hogeland iets voor jou?

Heb je geen zin om te ‘pangeln’, maar wil je ons wel steunen, dan kun je ‘vriend van Ruilkring Hogeland’ worden.

Kom vrijblijvend langs op een van onze maandelijkse inloopbijeenkomsten of zoek contact met ons via het contactformulier op de website. Nieuwe leden of ‘vrienden’ van Ruilkring Hogeland zijn van harte welkom.

Ruilkring Hogeland verwelkomt je graag als lid of belangstellende!

Zaterdag 28 februari, van 14:00 tot 16.00 uur, in De Poort, Kerkstraat 1 te Eenrum. 

Cookieinstellingen