Bibliotheek Leens verhuist naar gemeentehuis

Gemeentehuis Leens
Foto: Archief HN

LEENS – De bibliotheek van Leens verhuist naar de centrale hal van het gemeentehuis, locatie Leens. De nieuwe locatie gaat per 2 maart open voor het publiek. De oude bibliotheek sluit op 17 februari.

Wethouder Eltjo Dijkhuis over de verhuizing: “Al jaren was het de bedoeling om te verhuizen naar een plek dichter bij het centrum waar naast de bieb ook andere functies en instanties samen met de bieb in een ruimte zitten.” Een bibliotheek in of als een multifunctionele ruimte past bij de nieuwe invulling van openbare bibliotheken. “In Het Hogeland willen we de bibliotheken een nieuwe toekomst geven. Een bieb is veel meer een ontmoetingsplek en huiskamer dan alleen een hoop boeken op planken. Een bieb vervult nu meerdere functies in de maatschappij”, aldus Eltjo Dijkhuis.

Ilona Ebels, regiomanager Biblionet Groningen, vertelt meer over de nieuwe invulling: “Het wordt een eigentijdse bibliotheek waar iedereen welkom is om een leven lang te blijven leren en ontdekken. Bibliotheek Leens is daarmee, na de bibliotheken in Appingedam, Veendam, Middelstum en Winschoten de vijfde bibliotheek in de provincie die is ingericht volgens deze nieuwe formule.”

De centrale hal van het gemeentehuis werd voor het grootste deel niet meer gebruikt omdat de raad er niet meer vergadert. De hal is daarom verbouwd om de bibliotheek te kunnen huisvesten. Dankzij speciale geluiddempende en privacybeschermende technieken kunnen bibliotheek en gemeentehuis los van elkaar functioneren. Ook is de privacy gewaarborgd en zou geluidsoverlast niet moeten voorkomen.

Wethouder Eltjo Dijkhuis en Rachel van Hoogen van Biblionet Groningen openen de nieuwe bibliotheek op 2 maart om 13:30. Iedereen is welkom.

Reacties