Zorgboerderij Keroazie sponsort wielerploeg Young Talents

Piet Venema werd zaterdag verrast door het bezoek van de trainende renners aan Keroazie.
Foto: HogelandNieuws.

BROEK – Zorgboerderij Keroazie is ook sponsor geworden van het Young Talents Cycling Team. “We bespeuren gedrevenheid en enthousiasme bij dit team,” zegt Piet Venema, bestuurder van Stichting Keroazie. “En ook zorg om jonge sporters goed te begeleiden. Dat past bij ons, vandaar dat we sponsoren.”

Voor de renners van het  Young Talents Cycling Team is de zorgboerderij aan Broeksterweg in Broek onder de rook van Pieterburen geen onbekende. Ze komen er op de training elke zaterdag- en zondagmorgen langs. En als het heel warm is, wordt afgestapt bij het winkeltje en lunchroom aan de weg om de bidons met koud water bij te vullen. Een bekend gastvrij adres voor de renners als de uitputting nabij is.

“Ik ben blij met sponsors uit de regio,” zegt ploegleider Berto Merx. “Keroazie, Sporthuis Winsum, SportsCom ook uit Winsum, Jumbo Leens, HogelandNieuws en de vrienden van het team. Dat zijn ondernemers die een kleine financiële ondersteuning geven. Het zijn de bedrijven die in de regio het team een draagvlak geven. Zij zien ons, en de klanten van hen zien ons ook.”

Er wordt hard gewerkt aan de nieuwe ploegkleding van het team dat uit 12 renners bestaat in de leeftijd van 14 tot 19 jaar. De gehele shirtjes op de foto zijn de renners die afgelopen winter erbij gekomen zijn. Het hele team wordt weer mooi in een nieuw pakje gestoken, daar zorgt de kledingsponsor voor, al 15 jaar. Komende zaterdag begint de trainingsweek in Zuid-Limburg om de puntjes op de i te zetten voor de afronding van het trainingsblok van deze winter. De Kolibri uit Warfhuizen, Peter Merx, komt een dag naar het zuiden om mee te trainen. Hij zegt: “Daar zitten een paar bikkels bij. Het is gewoon mooi man om met die gasten de Keutenberg van 22 procent omhoog te vliegen.”

De eerste, vage verwachtingen voor het seizoen dat op 16 februari met een wedstrijd in Geleen begint? “Nou, Jaap Voogel uit Kruisweg en Redmar Dijkman uit Lutjegast, dat zijn de renners die komend seizoen zeker wel met mooie prijsjes naar huis gaan, zegt ploegleider Merx. “Maar denk er om, in het wielrenner geldt één oude regel: je kunt een haas pas braden als je-em gevild hebt.”

Reacties