Annette Broekhuizen nieuwe voorzitter Domies Toen

Foto: Archief HogelandNieuws

PIETERBUREN – Annette Broekhuizen uit Zuurdijk wordt voorzitter van het nieuwe bestuur van de Stichting Domies Toen, de botanische tuin in Pieterburen. Het oude bestuur treedt in z’n geheel af.

Het oude bestuur, bestaande uit voorzitter Mia de Jong, Jan Dresmé en Kea de Graaf maakt na 2,5 jaar plaats voor een bestuur dat de toekomst van de tuin beter kan begeleiden. Domies Toen verkeerde financieel in zwaar weer. De gemeente Het Hogeland gaf een financiële injectie van 24 duizend euro voor de komende twee jaar met als voorwaarde erbij dat na deze periode de tuin gevitaliseerd zou zijn. “Het huidige bestuur is wat vermoeid geraakt,” zo zegt Mia de Jong. “We hebben er de afgelopen jaren hard aan getrokken, en dan is het tijd om plaats te maken voor mensen waarvan we denken dat ze het nog beter kunnen dan wij.”

Bestuurder Jan Dresmé zegt desgevraagd: “Ik ben blij met het nieuwe bestuur. We konden niet doen wat we wel wilden doen. Met Annettte Broekhuizen en ook Jan Willem Zwart en de andere vijf nieuwe bestuursleden heb ik er wel vertrouwen in.” Jan Willem Zwart is voormalig directeur van de botanische tuin in Buitenpost. Hij moet botanische  kennis in het nieuwe gremium inbrengen./BM

Reacties