Lezing over verblijf op Rottumerplaat

Aaldrik Pot en Nicolette Branderhorst.
Foto: Staatsbosbeheer.

LAUWERSMEER – Aaldrik Pot en Nicolette Branderhorst verbleven voor Staatsbosbeheer van eind maart tot begin augustus als vogelwachters op Rottumerplaat. In hun boek ‘Terug naar Rottumerplaat’ vertellen ze aan de hand van prachtige beelden over hun avonturen tussen de vogels en zeehonden.

Op 24 januari om half acht geven ze een lezing over hun verblijf in activiteitencentrum Lauwersnest in Lauwersoog. “Het was hun grote wens om te ervaren hoe het is om een tijd lang te wonen en werken op een afgelegen plek waarbij natuurstudie de belangrijkste dagbesteding is. Ze laten onder meer zien hoe tienduizenden steltlopers komen en gaan en hoe scholeksters uit alle macht proberen hun jongen groot te krijgen. Maar ze vertellen ook over hun onbegonnen strijd tegen het strandvuil, de dynamiek van zand, zee en wind en hun poging tot het leiden van een eenvoudiger bestaan,” aldus de aankondiging .

Kosten voor volwassenen € 5,-  per persoon. Reserveren verplicht via hwww.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/lauwersmeer/activiteiten  , ga naar de activiteit en klik vervolgens op de knop ‘Boek nu’

Reacties