Jumbo in Leens gaat fors uitbreiden

Het huidige Winkelhuis.
Foto: Berto Merx

Leens – Jumbo Degenhart in Leens gaat uitbreiden. Vanaf 2021 wordt het naastgelegen pand waar nu het Winkelhuis in ondergebracht is, bij de supermarkt getrokken.

Het gaat goed met het winkelcentrum De Nije Nering in Leens. Het Winkelhuis aan de Hoofdstraat waar een aantal kleine ondernemers zijn ondergebracht wordt volgend jaar bij de supermarkt getrokken. Directeur Raymon Degenhart zegt hierover: “We zijn er trots op dat de klanten deze groei mogelijk maken. We gaan de uitbreiding gebruiken om het assortiment verder te verbreden. Hiermee willen we tegemoet komen aan de vraag van onze klanten.”

Vastgoedmaatschappij Leyten in Rotterdam, de eigenaar van het winkelcentrum, laat weten dat het Winkelhuis de huur is opgezegd. “Er was een gebruiksovereenkomst, men gebruikte dit pand zonder huur te betalen,” zo zegt een woordvoerder van Leyten. Formeel wordt de Jumbo per 1 maart huurder van het pand van het Winkelhuis. Degenhart laat weten dat de huidige gebruikers ruimschoots de tijd krijgen om een andere locatie te vinden. “We hebben de ruimte niet meteen nodig. En we willen graag meewerken aan een soepele overgang naar een andere huisvesting voor deze ondernemers,” aldus Degenhart.

Met deze forse uitbreiding wordt de bijna zes jaar geleden geopende Jumbo in Leens een van de grootste supermarkten in de omgeving. Binnen de keten van Jumbo zal het bedrijf in de top komen te staan van de supermarkten op het platteland./BM

Reacties