Theatergroep WAARK in Wehe

Foto: Karel Zwaneveld.

WEHE- DEN HOORN – De Groningstalige theatergroep WAARK komt 11 januari s’ avonds naar ‘t Marnehoes met de voorstelling ‘Bevings’.

 “Als Groningstalige theatergroep ontkom je er niet aan: een voorstelling over het gas, de aardbevingen en alle ellende van dien,” zo zegt de Theatergroep WAARK. “Met Bevings geven we daar een originele draai aan dit gegeven. Al zingend, huilend en lachend geven de acteurs lucht aan hun gevoelens van wanhoop over de hele janboel. Met dit requiem voor de slachtoffers geeft WAARK een stem aan de heftige maar niet altijd zichtbare emoties. Om het uit te zingen, om te jammeren, te schelden, te lachen en daarbij de rug recht te houden. Want hier weg? Dacht het toch niet.”

Bevings wordt geregisseerd door Annemarie Prins, actrice, schrijfster, regisseur en WAARK-maker van het eerste uur. De tekst is van acteur, schrijver en regisseur Gerardjan Rijnders, voormalig artistiek leider van Toneelgroep Amsterdam. Hij ging hiervoor met verschillende Groningers in gesprek en verwerkte hun ervaringen (soms letterlijk) in het stuk. Schrijver en regisseur Ben Smit vertaalde het stuk in het Gronings. Jan Meiborg componeerde speciaal voor Bevings nieuwe muziek.

Zaterdag 11 januari 2020, aanvang 20.00, ’t Marnehoes te Wehe den Hoorn. Reserveren: [email protected] of 0595 571395/ 572875

 

Reacties