“Verschrikkelijk, maar dit was te verwachten”

Foto: ProNews

WEHE DEN HOORN – Tientallen mensen zijn op nieuwjaarsdag naar de smeulende resten aan de Mernaweg gekomen. Oudejaarsnacht brandde hier voormalig groepshotel ‘De Ster’ tot de grond toe plat.

Oudjaarsavond – rond kwart over 10 – werd het vuur opgemerkt. De vlammen sloegen toen al uit het dak. Brandweerkorpsen uit de omgeving hebben ingezet op de bescherming van omliggende loodsen en panden. Al snel was duidelijk dat het leegstaande groepshotel niet meer te redden was.

In het dorp wordt geschokt maar ook kritisch gereageerd op de brand. “Verschrikkelijk” en “Zo jammer dit!” reageren passanten. Maar er heerst ook een andere toon bij veel mensen. Het pand stond namelijk al jaren leeg en verpauperde volledig. Voor veel inwoners van het dorp was het een doorn in het oog.

“Denk dat iedereen er blij mee is. Gemeente blij, die kan het nu voor weinig kopen. Eigenaar blij, die kan nog wat verzekeringsgeld vangen. Dorp blij, nu wordt het gesloopt en geen verpaupering meer.”

“Dit was te verwachten. Het gebouw stond er uitnodigend bij!”

“Verschrikkelijk” en “Dit was te verwachten” hebben de boventoon. Weinig mensen lijken verbaasd te zijn dat het pand in vlammen is opgegaan. Velen vinden dat er te weinig aandacht is besteed aan het gebouw.

Een bedrijf zet hekken om het pand vanwege het gevaar op verdere instorting. Het zal binnenkort gesloopt worden.

Tekst + foto’s: ProNews

Reacties