Pieten moesten met de bus en een trekker om op tijd in Eenrum te zijn

EENRUM – Het ging allemaal niet gemakkelijk, voor Sinterklaas en de Pieten, om op tijd Eenrum te bereiken. Er was zelfs hulp van Arriva nodig om de Pieten op het dorpsplein te krijgen.

De oorzaak? Zoals de Goedheiligman het wethouder Mariëtte de Visser verontschuldigend uitlegde: “Mijn nieuwe paard heeft koud water vrees en durft niet op de stoomboot. We zijn met de stoomtrein gekomen. Het laatste stuk met paard en wagen. Maar een groot deel van de Pieten kon daar niet op. We moeten eigenlijk nog even wachten op de andere Pieten.”

Onderwijl de Sint het paard enkel geschraapte worteltjes voerde, kwam de reguliere bus van Qbuzz in het centrum van Eenrum aan en de welwillende buschauffeur- met het pseudoniem Burdy – stopte speciaal bij het dorpsplein en liet de Pieten uitstappen bij het podium voor de Sint op het dorpsplein. En daar kwam een trekker aan, met een aantal Pieten in blauwe overall. Zij hadden onderweg van een boer een trekker geleend om toch op tijd de naar schatting 100 verzamelde kinderen plus nog eens ouders, opa’s en oma’s te vergezellen bij de rondrit door het dorp die eindigde bij het dorpshuis van Eenrum waar de presentjes wachtten.

Het was de Sint opgevallen dat er een en ander in Eenrum veranderd is en hij vroeg wethouder De Visser daarnaar: “We zijn heel trots op het nieuwe kindcentrum, de school met allerlei voorzieningen,” zei ze. “En het dorpsplein wordt komende tijd aangepakt.”

“Ondanks de problemen met het vervoer ben ik toch heel blij weer in Eenrum te zijn,” zei Sinterklaas tegen de vrijwilligers van de Vereniging Volksvermaken die de intocht hadden voorbereid./BM

Reacties