Worlddancers en Burdy schitteren op Het Noordelijk Muziekfeest

Foto: Peter Buurma

ULRUM – Zaterdag reisde een bus vol Hogelandster liefhebbers van het Hollandstalige muziek af naar Het Noordelijke Muziekfeest in Onstwedde. Deze door Arie Molenhuis georganiseerde trip werd er een om niet snel te vergeten. Iedereen had genoten, vooral van de show van Burdy en de Worlddancers, die deze avond werden gefilmd voor de videoclip van Burdy’s nieuwste single ”Feestuh tot het licht wordt”.

De busreis – met reisleider Job en buschauffeur Piet – begon in Burdy’s woonplaats en telde enkele opstapplaatsen tussen Ulrum en Onstwedde, waar voor de  dubbeldeks touringcar een speciaal plekje op het terrein was vrijgehouden door festivalorganisator Harrie Meiringh.

Liefst 16 acts kwamen voorbij – waaronder Bouke, Ancore, Wia Buze, Lucas & Gea en Jannes – zodat er voor iedereen wel wat herkenbaars bij zat. Om 23.00 uur was het de beurt aan de Worlddancers om met Burdy het podium te betreden. ‘Het feestbeest oet Grunnen’ blijkt ook in Oost-Groningen immens populair te zijn en mede dankzij de danseressen werd het dan ook een wervelende show in de overvolle feesttent in Onstwedde.

De complimenten werden door de jonge danseressen na afloop met een glimlach ontvangen. De mensen hadden enorm genoten, de meiden zeker niet minder./AT

 

 

Reacties