Zestig jaar lief en leed in Eenrum

Hielke en Pietsje Postma omringd door familie en burgemeester Henk Jan Bolding
Foto: HogelandNieuws

EENRUM – Woensdag vierden Hielko en Pietsje Postma in het bijzijn van de kinderen, klein- en achterkleinkinderen hun 60-jarig huwelijk. Op 6 november 1959 gaven zij elkaar het jawoord op het gemeentehuis in Eenrum. Namens de gemeente Het Hogeland kwam burgemeester Henk Jan Bolding het echtpaar feliciteren.

Hielko Postma (80) en Pietsje Oosterhof (77) hebben elkaar leren kennen in Ulrum. Hielke paste eens op een dochter van een duivenmelker in Ulrum en Pietsje was toevallig in Ulrum, omdat ze voor haar vader ergens in Ulrum een “verdwaalde postduif” kwam ophalen. Hierna ging ze nog even op familiebezoek, niet wetende dat Hielko daar aan het oppassen was. Het was liefde op het eerste gezicht.

Hielko is na de lagere school naar de Technische School in Wehe-den Hoorn gegaan. Hij volgde daar de timmer-opleiding, destijds eerste lichting. Hij heeft daarna altijd als timmerman gewerkt, eerst in de woningbouw, later in de water- en wegenbouw. De laatste jaren van zijn werkzame leven werkte hij als leermeester en leidde hij jongens binnen het bedrijf op.

Pietsje is na de lagere school direct aan het werk gegaan en heeft diverse betrekkingen als dienstmeisje gehad. Na het huwelijk is ze gestopt met werken en zorgde thuis voor de kinderen.

Uit het huwelijk zijn 2 dochters en 2 zonen geboren. Ze hebben 6 kleinkinderen en 5 achterkleinkinderen.

Als hobby heeft Hielko – al meer dan 60 jaar – zijn postduiven. Door z’n passie voor de beestjes is hij dan ook geen onbekende binnen de duivensport in Nederland. Een oorkonde en bondsspeldje bevestigen z’n dit. Daarnaast was hij jaren actief als leider en scheidsrechter bij de plaatselijke voetbalvereniging, bestuurslid van de ijsclub en betrokken bij de organisatie van de jaarlijkse fietsencross.

Pietsje had als hobby’s breien, kaarten maken en kleren maken, maar kan die niet meer uitvoeren sinds ze een aantal jaren geleden een tia kreeg./AT

 

 

 

 

 

 

Reacties