Nacht van de Nacht in het Lauwersmeergebied

Foto: www.darkskyparklauwersmeer.nl

LAUWERSMEER – De Nacht van de Nacht wordt op zaterdag 26 oktober in het Dark Sky Park Lauwersmeer gevierd met een duister programma. “Ervaar hoe mooi een donkere nacht is bij een heldere sterrenhemel, kijk met een sterrenkundige van de Rijksuniversiteit Groningen door een telescoop naar de sterren, ga op excursie met de boswachter en drink warme chocolademelk bij het kampvuur,” zo laten de organisatoren weten.

 Voor de vroege gasten is er een stamppotbuffet. Verder is er voor iedere bezoeker een gratis dag/nachtkaart van het Lauwersmeergebied. Voor wie de sterren en sterrenbeelden wil leren herkennen is er een planisfeer of draaibare sterrenkaart verkrijgbaar in het Lauwersnest. Ga voor meer informatie naar de activiteitenkalender op www.np-lauwersmeer.nl.
Programma Nacht van de Nacht, Lauwersnest, De Rug 1, Lauwersoog
Om 18.30 uur is er een stamppotbuffet (tot ongeveer 20.00 uur) Vanaf 19.00 uur Sterren kijken met sterrenkundige van Kapteyn Instituut voor sterrenkunde van de Rijksuniversiteit Groningen (doorlopend) Om 19.00 uur begint de lezing met boswachter Jaap Kloosterhuis ‘Ik ben niet bang in het donker’, gevolgd door een excursie met boswachter Jaap Kloosterhuis ‘Ik ben niet bang in het donker’
Om 20.15 uur  is er een korte inleiding ‘het belang van duisternis voor de natuur’ door Jörgen de Bruin van IVN. Tegen 21.00 uur begint de excursie met boswachter Hans Gartner over het nachtleven van dieren.
Echte duisternis wordt steeds zeldzamer omdat overal in de westerse wereld de nachtelijke verlichting toeneemt. Het Nationaal Park Lauwersmeer is een van de laatste gebieden in Nederland waar het nog donker wordt en waar de Melkweg nog te zien is. De duisternis en een heldere sterrenhemel, is naast stilte en een schone lucht, een waarde om te koesteren. Kijk voor meer informatie op www.darkskyparklauwersmeer.nl.

Reacties