Kleine tentoonstelling 50 jaar fysiotherapie in Ulrum

Jannes Winter thuis met een clënt.
Foto: Schatkoamer Ollerom

ULRUM – Het is dit jaar 50 jaar geleden dat Jannes Winter in Ulrum startte met fysiotherapie in Ulrum. Om dit te markeren is er een kleine tentoonstelling samengesteld door de de Schatkoamer Ollerom.

De eerste jaren werden de patiënten door Jannes Winter thuis behandeld, maar in 1971 werd er een nieuw pand gebouwd aan de Schapenweg, boven privé en beneden behandelkamers. Na enkele  jaren groeide de praktijk uit zijn jasje, men liep elkaar daar in de weg.

In 1979 werd een prachtig gebouw neergezet  in opdracht van Jannes Winter, het Groene Kruis en tandarts van Olst ; een multifunctioneel centrum. Nog vóór de officiële opening nam tandarts G.J. Heuvink de plaats in van Van Olst (ook een jubileum dus van 40 jaar).  Op 24 november 1979 werd het gebouw aan de Leerweg 50 te Ulrum officieel geopend, en staat dus ook al 40 jaar

In 1999 namen Gerrit en Anneke Wijers de praktijk van Jannes Winter over.  De afgelopen jaren is praktijkruimte in Ulrum  grondig verbouwd en opgeknapt. Het gebouw waar voorheen de bibliotheek gevestigd was, werd in 2013 aangekocht. In 2014 is de ruimte ingericht als fitness en oefenruimte, die  na een feestelijke open huis in gebruik is genomen.

Vanwege het feit dat de praktijk voor Fysiotherapie Wijers dit jaar 20 jaar bestaat, hebben Gerrit en Anneke in samenwerking met de Schatkoamer Ollerom een kleine expositie ingericht  in de wachtruimte van de praktijk in het Gezondheidscentrum aan de Leerweg 50.

De tentoonstelling is gratis te bekijken van 4 november t/m 22 november 2019. Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00-17.00 uur en extra op zaterdag 16 november van 13.00-16.00 uur.

Reacties