Het kinderboekenweekwagenpark van de Zoutkamper basisschool

Even op de supermotor.
Foto: Berto Merx

ZOUTKAMP – Een brandweerwagen, een politiemotor, een paardentrailer, een jeep van het leger, een stoet van voertuigen deed maandagmiddag de basisschool in Zoutkamp aan. Ter ondersteuning van de Kinderboekenweek dit jaar.

Het thema van de Kinderboekenweek is ‘Op reis’. Hoe maak je dat wat luchtiger, interessanter? Een vraag waar vele leerkrachten zich over buigen moesten. Bij SWS Zoutkamperril hadden ze een origineel antwoord op die vraag. Op reis gaan doe je met een voertuig, onder andere. En kennelijk beschikt de school over een sterk netwerk om allerlei eigenaren van voertuigen bereid te vinden langs te komen met hun wagens.

De Mercedes van het leger.

De opmerkelijkste is de sportwagen waar een man met een actiejasje van de FNV bij staat. Mooi hoor, een vakbond met sportwagens, daar wil je wel bij horen, niet waar? Nou, het blijkt een leerkracht te zijn die de sportieve cabrio van iemand had geleend voor de gelegenheid. Het FNV-vestje was om hem als ‘leidinggevende’, verkeersbegeleider te onderscheiden.

In de brandweerwagen.

Wat vinden kinderen het leukste aan dergelijke wagens? De toeter, de sirene, het lawaai dat een wagen kan maken. Het was een gezellige manier om het stimuleren van lezen een beetje te boosten. Lezen, daar gaat het uiteindelijk om./BM

Reacties

0