Bouw jeugdsoos Wehe officieel begonnen

Een schets van de nieuwe soos.
Foto: Gemeente Het Hogeland

WEHE-DEN HOORN – Wethouder Kristel Rutgers gaf maandag het officiële startschot voor de bouw van de jeugdsoos Happy Station in Wehe. Hoewel de vloeren al gestort zijn, was er een klein feest op de bouwput naast het tankstation.

Het was op die fatale avond van 4 januari 2016 dat het houten gebouw van Happy Station in brand vloog. In het voormalige gebouwtje van de ruilverkavelingscommissie was sinds 1987 de jeugdsoos ondergebracht. Na de brand bleef een commissie in Wehe actief om de jeugdsoos in leven te houden, met het streven om aan de  W.H. Timersmastraat de soos te herbouwen. “Het oude gebouw was een plek die voor veel inwoners warme gevoelens oproept. Er ontstonden liefdes. Sommigen dronken er hun eerste biertje. Er ontstonden vriendschappen, ruzies werden bijgepraat. De soos hoorde bij het dorp,” zei Rutgers.

Aannemer Tom de Boer en wethouder Kristel Rutgers.

Het plan voor de nieuwbouw was al in de gemeenteraad van De Marne gevild. De bouw liep vertraging op door de bodemvervuiling van het terrein. Deze wordt toegeschreven aan het feit dat er op die plek het station heeft gestaan langs de oude spoorweg van Winsum naar Zoutkamp. Dat was vóór de Tweede wereldoorlog in een tijd dat er nog niet zo nauw werd gekeken naar milieuvervuiling.

Het gebouw is ontworpen door Bouwkundig Ontwerpbureau Muntinga uit Beilen. Het gebouw moet multifunctioneel zijn en een minimale geluidshinder opleveren. Timmerfabriek/ Timmerbedrijf De Boer uit Winsum voert de klus uit voor ongeveer 170 duizend euro uit. “Vandaag poetsen we die vierde januari 2016 definitief uit de geschiedenisboeken. Vandaag maken we een nieuwe, flitsende start. Op naar een Happy Station voor heel Wehe-den Hoorn,” zo leidde wethouder Rutgers het officiële begin van de bouw in./BM

Reacties

0