Basisscholen Lydinge en Regenboog binnen een jaar gefuseerd

Foto: Berto Merx

LEENS – Over een jaar moeten de basisscholen Lydinge en De Regenboog gefuseerd zijn. De schoolbesturen van de openbare en de christelijke school zetten hier op in.

De beide scholen die zijn ondergebracht in het gistermiddag officieel geopende Integraal Kindcentrum Leens zijn nu nog zelfstandig; ze hebben nog een eigen brincode, het nummer dat het ministerie van onderwijs aan zelfstandige scholen toekent. Over een jaar zullen de twee scholen, nu nog samen onder één dak, nog één code hebben.

Wethouder Marriët de Visser beleefde bij de opening een ‘finest houre’. De school is het eindresultaat van een jaren slepend project. Uiteindelijk moest er een budgetverhoging van 2,8 miljoen naar 4,4 miljoen aan te pas komen om de nieuwbouw, met daarin de peuterspeelzaal en de buitenschoolse opvang Waddenkind, aan het voormalige gemeentehuis te realiseren. Hoewel De Visser op dit moment niet de onderwijswethouder is, was het toch passend dat ze de school opende.

De schooldirecteuren Hester Elsinga (Regenboog), Petra van der Molen (Lydinge), Anneke Sijpkes (Waddenkind), onderwijsgedeputeerde Tjeerd van Dekken en De Visser onthulden – nipt tussen twee regenvlagen door – het naambord van de school op het hek bij de entree.

’s Ochtends hadden de kinderen – naast allerlei andere feestelijke bezigheden – een dansje ingestudeerd dat voor de ouders werd opgevoerd. En daarna op woensdagmiddag naar de feesttent van de Leensterdagen. De opening werd bijgewoond door oud-leerkrachten, buurtbewoners, bestuurders en personeel van de aannemer.

Reacties

article
110087
LEENS – Over een jaar moeten de basisscholen Lydinge en De Regenboog gefuseerd zijn. De
https://de-marne.nieuws.nl/knipsels/110087/basisscholen-lydinge-en-regenboog-binnen-een-jaar-gefuseerd/
2019-09-05T11:17:42+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/75/2019/09/05110520/abordtouw1-2.jpeg
Nieuws