Plan voor manege en dagbesteding in Ulrum bijna klaar

De manege aan de Trekweg
Foto: Ingmar Vos

ULRUM – De manege aan de Trekweg in Ulrum gaat verhuizen. Na drie jaar ligt er inmiddels een vergevorderd plan op tafel voor een nieuwe accommodatie aan de Buitensingel, waar naast paardensportvereniging Winnetou ook een dagbesteding komt.

Het hippische centrum moet volgens de initiatiefnemers een “toekomstbestendige manege worden die samen met de dagbesteding actief een bijdrage levert aan de leefbaarheid in het Marnegebied,”’ zo zegt Jan Zwart, voorzitter van de Stichting Beheer Pietershoeve: “Er is in  Noord-Groningen geen manege van het formaat dat onze stichting wil gaan bouwen.” Het is de bedoeling dat in het gebouw een grote bak van twintig bij zestig meter wordt aangelegd die aan alle veiligheidseisen van de paardensportbond voldoet, zodat er ook grote wedstrijden georganiseerd kunnen worden.

Ulrum, Buitensingel.

De dagbesteding komt voor rekening van de stichting Juntos. De manege kan plek bieden aan ten minste vijf licht verstandelijk beperkte medewerkers. Zij kunnen worden ingezet op de manege, een kinderboerderij of in een theeschenkerij. Naast de paardenactiviteiten, waar voldoende faciliteiten en ruimte beschikbaar voor zullen zijn, zijn er ook mogelijkheden voor andere activiteiten. “Het pand moet er voor iedereen in het dorp Ulrum en het Marnegebied zijn,” aldus stichtingsbestuurder Zwart.

Door de gemeente is een aanzienlijk geldbedrag toegezegd voor de verhuizing van de manege in Ulrum. Ook de provincie Groningen was enthousiast over het plan en kende een subsidie toe onder de voorwaarde dat de paardensportvereniging de Marneruiters uit Kloosterburen zich aan moest sluiten bij de nieuwe manage in Ulrum. In januari werd echter duidelijk dat de vereniging in Kloosterburen in de manage aan het Wilgenpad blijft.

Ondanks deze tegenvaller is het bestuur van de stichting vastberaden om de Pietershoeve te realiseren. “We zijn er helemaal klaar voor en we gaan tot het gaatje,” zo laat voorzitter Jan Zwart weten.

Ingmar Vos.

 

 

 

Reacties