Veel sport en vertier rondom Eenrumer Kermis

Kermis 2018
Foto: Archief HN

EENRUM – Deze week – in aanloop naar de jaarlijkse kermis – is er weer genoeg te doen in Eenrum: woensdag de draverijen, donderdag de traditionele fietsencross en vrijdag start dan de driedaagse kermis. Op zaterdag en zondag zijn er ook nog grasbaanraces. 

Woensdag beginnen de activiteiten met ‘peerdjerennen’. Op de drafbaan zullen de paarden met pikeurs op de sulkys – net als afgelopen jaar – de rondjes met de klok meelopen. ’n Gokje wagen met inzetten op de koersen voor de spanning, maar ook gewoon leuk om naar te kijken.

Donderdagavond is het voor de 67ste keer fietsencrossen in Eenrum. Sinds halverwege de vorige eeuw wordt er gestreden op ‘gewone fietsen’, sommigen weliswaar aangepast, en sinds de jaren ’80 ook de BMX-en. (zie artikel over het ontstaan van fietscross).

Het is elk jaar weer een verrassing wie de kermis op vrijdag komt openen, het kan de burgemeester zijn, maar in het verleden zijn ook Buurman & Buurman, de Minions en de Smurfen al eens langs geweest. Wees erbij, vrijdagmiddag om 14.00 uur, gaat de driedaagse kermis los. Vele attracties in het centrum van Eenrum, waar livemuziek zowel buiten als in de kroegen weer voor de nodige gezelligheid zal zorgen. De kermis duurt tot en met zondagavond.

En op zaterdag- en zondagmiddag is er weer het bekende geronk, modder en methanollucht op Sportpark Eenrum, wanneer de motoren weer rond rijden op de – volgens de rijders – mooiste grasbaan van Nederland.

Reacties