Als een wolf die hunkert naar prooi

Foto: HogelandNieuws

Er zijn geen mussen meer, die zijn allemaal door de hitte van de daken gevallen. Ondertussen zijn de voetbalvelden een zaak van voortdurende zorg voor de terreincommissie. Zullen ze in september er als verschroeide aarde bijliggen? Geloof me, menig terreincommissielid leeft dezer dagen in grote zorge.

Niet in Winsum. Vrijwilligers van de plaatselijke VV zijn aan de Schouwerzijlsterweg bezig met een superpomp. Die was van het brandweerkorps van Dwingeloo, dat staat er ook nog op. Bij Ziegler in Winschoten, een befaamd bedrijf gespecialiseerd in brandweerartikelen, heeft de VV de brandweerpomp op de kop getikt.

Elle Faber, vrijwilliger van de VV – niet van de brandweer: “Het is behoorlijk droog, ja.” Wat toch weer zo’n mooi Gronings understatement is. “We sproeien de velden één keer per week maar er beginnen toch al bruine plekken te komen.”

De motor van de pomp giert bijna agressief, alsof een hongerige wolf zich op de prooi stort, op dat water van het Winsumerdiep. De mannen moeten nog wat koppelen en draaien en duwen en trekken maar als de pomp één keer zal lopen, oh wat moet dat zalig zijn voor de grassprieten op het oude Viboa-terrein.

Berto Merx

Cookieinstellingen