Kinderspeelweek Kloosterburen een groot feest

KLOOSTERBUREN/KLEINE HUISJES – Waar andere kinderspeelweken 2 of 3 dagen betreffen, duurt het in Kloosterburen ‘gewoon’ nog vijf dagen. Liefst 44 kinderen hadden deze dagen plezier met hutten bouwen, knutselen, wadlopen, spelen en nog zoveel meer.

De opening vond maandagmiddag plaats in het Rieks Leegtebos in Kleine Huisjes. Het was de basis van deze speelweek, waar ’s middags ook werd begonnen met de huttenbouw. 

Dinsdagochtend zijn de kinderen bezig geweest met de hutten en de eersten waren inmiddels bewoonbaar. Na de lunch was het in de auto richting Zoutkamp voor te kanoën naar Leens. Slechts een paar diehards hebben Leens gehaald. De rest werd met bootjes ‘opgevist’. Als afsluiter mochten de kinderen bijkomen in zwembad De Marne. ’s Avonds stond er een sprookjestocht op het programma. Ook voor de allerkleinsten uit Kloosterburen en omstreken was dit een leuke tocht. Onderweg kwamen de kinderen o.a. Assepoester, Buurman en Buurman, de drie biggetjes en een échte piraat tegen: Hans Piraat. De ‘Schrik der Groninger maren’ zorgde voor veel plezier. 

Woensdag werd er weer gewerkt aan de hutten, terwijl anderen lekker gingen spelen. Daarna hebben de kinderen zich gewaagd aan de lange wandeltocht naar het Wad. Onderweg moesten nog enkele hindernissen worden genomen, maar eenmaal op het Wad konden de kinderen zich uitleven in de modder of schelpen en krabben zoeken.

Donderdag werd de laatste hand gelegd om de hutten af te krijgen. Daarna was het met z’n allen naar Lauwersoog. Daar zijn de kinderen in verschillende groepen door Lauwersoog gaan fietsen om leuke activiteiten te doen. Zo konden de kinderen met de pont naar de andere kant van het Lauwersmeer om vervolgens naar het informatiecentrum van Staatsbosbeheer te gaan. Hier konden ze o.a. brood bakken. Ook konden de kinderen vissen en als afsluiter nog even naar het strand, om af te koelen.

’s Avonds stond de ‘slaapnacht’ op het programma. Slapen in je zelfgemaakte huis. Hoe mooi is dat. Helaas gooide noodweer roet in het eten en moesten de meeste activiteiten worden geschrapt. Slechts twee kinderen durfden het aan om in hun eigen hut te blijven slapen.

De overige kinderen hebben eerst een disco en verkleedpartij gehad in Café Willibrord en zijn vervolgens in de bovenzaal blijven slapen.

Na een kort nachtje voor de kinderen én begeleiders, zijn de oudsten vrijdagochtend begonnen met het slopen van de hutten. Met hulp van verschillende ouders was het veld ontruimd en zag het er weer uit, zoals het er maandag uitzag toen men aankwam.

’s Middags begonnen de kinderen aan hun graffiti-workshop. Het leverde prachtige, kleurrijke werken op. Daarnaast was men drukdoende met het voorbereiden van het diner voor de ouders. 

Na het eten werd de week afgesloten met het traditionele minibiervatrollen. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cookieinstellingen