Halve Marathon Lauwersoog – Ulrum

L'oog-Ulrum 2018
L'oog-Ulrum 2018
Foto: Archief HN

LAUWERSOOG – Zaterdag 27 juli 2019 is het weer zover, de Halve Marathon Lauwersoog-Ulrum. “Al 29 jaar een begrip in de regio en ook dit jaar belooft het weer een mooie editie te worden,” aldus de organisatie.

Halverwege de zomer wordt de Halve Marathon Lauwersoog-Ulrum weer gelopen, een evenement dat jaarlijks rond de 400 deelnemers aantrekt. Het is een evenement waarbij de hele omgeving betrokken is als vrijwilliger, deelnemer of sponsor. Het is een feest voor lopers en dorpen, met muziek langs de route en veel enthousiaste vrijwilligers, zo laten de organisatoren weten.

De halve marathon start in Lauwersoog en daarna voert de tocht door het Lauwersmeergebied, vervolgens komen de deelnemers door Zoutkamp, om daarna via Niekerk in Ulrum te finishen. Dit jaar wordt voor de tweede keer ook weer een 10 km. loop georganiseerd. “Vaak hebben wij als bestuur het verzoek gekregen en vorig jaar hebben we dit voor het eerst uitgevoerd. De 10 km. loop start met een ronde door dorp Ulrum en daarna het dorp uit richting Niekerk om vervolgens via de route van de Halve Marathon ook in Ulrum te finishen,” aldus de organisatie.

Er staan 8 voedselposten langs de route staan en deze bieden de lopers verkoeling in de vorm van water, sponzen en fruit.

Inschrijven kan online tot een week voor aanvang van de loop of op de dag zelf bij café-restaurant Neptumus. Na de inschrijving ontvangt u uw startbewijs en worden de deelnemers van 12.00 tot 13.00 uur gratis vervoerd naar de start op Lauwersoog.

Voor meer informatie: www.halvemarathon.nl

Cookieinstellingen