Optreden drie orkesten in Kloostertuin Kloosterburen

Foto: JOG

KLOOSTERBUREN – Op zondag 30 juni verzorgen drie orkesten uit Groningen, met in totaal meer dan 70 mensen in de leeftijd van 8 tot 88 jaar een optreden in de Kloostertuin in Kloosterburen. Op zaterdag wordt in de tuin eerst flink geoefend als voorbereiding van het optreden op zondag.

Dit is de derde keer dat het Jeugd Orkest uit Groningen (JOG) in Kloosterburen repeteert en optreedt. Normaal gesproken doen ze dat binnen, in ’t Olde Heem maar vanwege de tropische temperaturen is besloten naar buiten te gaan. “De grote rode beuk in de Kloostertuin is daarvoor de ideale plek met heerlijk verkoelende schaduw,” zo laat de organisatie weten.

De orkesten die optreden zijn het JOG en JOG-junior o.l.v. Nelleke van Beek en het volwassen strijkersensemble o.l.v. Rachael Yates. Het programma dat ze ten gehore brengen is een gevarieerd programma met werken van Vivaldi, Mozart, Grieg, Tsjaikovski en nog veel meer. De orkesten zijn onderdeel van muziek- en theaterschool VRIJDAG, huis van de amateurkunst voor Groningen.

Het optreden is van 10.30 tot 11.30 uur. Entree is gratis. Er is een beperkt aantal zitplaatsen. ” Dus breng een plaid mee om languit in het gras te kunnen genieten,” laat de organisatie weten.

 

Cookieinstellingen