Opnieuw voorlichtingsbijeenkomst Fracken Saaksum/Roodehaan

Foto: Monique Messchendorp

Op 26 januari wordt in Ezinge opnieuw een voorlichtingsbijeenkomst georganiseerd over de gaswinning onder onze voeten. Deze informele voorlichtingsbijeenkomst zal gegeven worden door bewoners die zich de afgelopen tijd ingezet hebben tegen het fracken bij boorlocatie Roodehaan en zich gaandeweg verdiept hebben in deze materie en wat er mee samenhangt.

Er wordt een update gegeven over de ontwikkelingen van juli 2015 tot nu toe, onderwerpen als fracken, planning, tiltmeting, bodemwerking, ontstaan van schade, de houding van de politiek en suggesties voor eigen activiteiten zullen hierbij aan de orde komen.

De voorlichting heeft een “low profile” karakter is met name bedoeld voor de omwonenden van de Gaslocatie ; het gebied van Het Marne en Middag-Humsterland (inwoners van De Marne, Winsum en Zuidhorn) ; voor bewoners door bewoners .

aanvang : 19.30 uur tot 22.00 uur
locatie : dorpshuis Het Schleurholtshuus, Nieuwe Streek 33 te Ezinge

Sprekers zijn twee leden van de informele werkgroep ‘Onze Klei’ Machiel Zeijlstra en Elly Bakhuis (stand van zaken) en Liefke Munneke (schade gedupeerde en ervaringsdeskundige van boerderij te Krewerd). Na de presentaties is er alle gelegenheid om vragen te stellen. In verband met catering en aantal beschikbare plekken in het dorpshuis graag een berichtje als u komt aan [email protected] of sms/bel 06-24540714 . Via het contactformulier http://www.onzeklei.nl/contact/ kunt u ook aangeven of u komt.

Lees eerdere berichtgeving: http://de-marne.nieuws.nl/nieuws/5611/ongeruste-bewoners-houden-lawaaiactie-op-boorlocatie-roodehaan/

 

 

 

Cookieinstellingen