Musical over befaamde bijbelse vrouw

Boaz en Ruth
Foto: Youtube

LEENS – Op zaterdag 15 en zondag 16 juni wordt in de Andreaskerk in Leens de bijbelse musical Ruth uitgevoerd. Er wordt meegewerkt door ongeveer 50 mensen: toneelspelers, zangers, muzikanten en decorbouwers. Zij zijn sinds september 2018 met de voorbereidingen bezig.

“Het verhaal over Ruth is een prachtige vertelling, die ons niet alleen meeneemt naar een tijd van hongersnood en crisis, maar ook nog eens begint met de dood van drie personen. Net als in het Bijbelboek Ruth speelt Naömi, de schoonmoeder van de Moabitische Ruth, een belangrijke rol in de musical,” zo zegt de organisatie. Na alle ellende die haar overkomt verandert ze haar naam in Mara (‘de verbitterde’). Haar verdriet heeft een einde gemaakt aan wie ze ooit was. Later in het verhaal keert het tij en gaat Ruth een belangrijke rol spelen in haar geluk. Ruth verklaart met de woorden ‘Jouw land is mijn land, jouw God is mijn God’ intens diep met Naomi verbonden te zijn. Het verhaal van Noömi en Ruth is niet alleen een verhaal van hongersnood en verdriet, maar bovenal een verhaal van hoop. Het is een verhaal van graf tot wieg in plaats van andersom.

Er zijn twee uitvoeringen in de Andreaskerk in Leens; op zaterdagavond 15 juni om 19.30 uur en op zondagmiddag 16 juni om 14.30. De toegang bedraagt 7,50 euro (kinderen tot 12 jaar gratis). Kaarten zijn in de voorverkoop te verkrijgen bij Ekster mode en wonen of te reserveren via het mailadres [email protected]

 

Reacties