Marne Drukkers verhuist naar Groningen

Foto: Berto Merx

LEENS – De Marnedrukkers gaat fuseren met Wm Veenstra en RCG. De nieuwe groep zal per 1 juli tot de grootste bedrijven in de offsetdruk, print en sign-in noordelijk Nederland behoren. De vestiging in Leens zal op korte termijn worden opgegeven.

Het fusiebedrijf wordt gevestigd in Groningen aan de Verlengde Bremenweg in het zuid-oosten van Groningen in het pand van Wm Veenstra. Marnedrukkers heeft nu vestigingen in Leens, Delfzijl en het eerder overgenomen RCG in Groningen. Wm Veenstra heeft vestigingen in Groningen en Zwolle.

Guus Sligter, directeur van Marnedrukkers, zegt desgevraagd: “De 35 personeelsleden van De Marnedrukkers gaan allemaal mee naar Groningen. Het gaat om schaalvergroting. Je ontkomt niet aan investeren. Er is ook sprake van verschuiving van drukwerk naar meer design. De vestiging in Leens heeft een aantal nadelen. De verkoop vindt vanuit de stad Groningen plaats. En logistiek is het minder efficiënt om papier en ander materiaal naar Leens te vervoeren en dan weer terug. Werken vanuit Groningen is gemakkelijker.”

Sligter benadrukt dat er op dit moment hard gewerkt wordt om de fusie van de bedrijuven op 1 juli in orde te hebben: “Het synergievoordeel behalen is de eerste zorg. Op termijn komt het pand aan de Breekweg te koop te staan. We hebben er geen haast mee.”

Cookieinstellingen