Ollerommer Schatkoamer staat op straat

De Ollerommer Schatkoamer
De Ollerommer Schatkoamer
Foto: Berto Merx

ULRUM – De Schatkoamer van Ollerom is op donderdag 25 april voor de laatste keer geopend. De Schatkoamer, een plek waar de geschiedenis van Ulrum en omstreken een plekje heeft gekregen, moet haar huidige locatie aan de Haarweg op 1 juni verlaten.

De huidige plek in de voormalige basisschool de Akkerwind is mogelijk gemaakt door de Stichting Ulrum2034, die het gebouw van de gemeente huurt. Nu het Ontmoetingspunt aan de Kerkstraat bijna klaar is, is de huur per 1 juni opgezegd en zal ook de Schatkoamer het gebouw moeten verlaten. Ook de GGD, (Centrum voor jeugd en gezin) die onderdak heeft in de voormalige school zal zijn intrek nemen in het nieuw Ontmoetingspunt aan de Kerkstraat. Voor de Schatkoamer is daar geen plaats. De voormalige school zal door de gemeente Het Hogeland te koop worden aangeboden.

De zoektocht voor een ander onderkomen heeft tot nu toe geen resultaat opgeleverd. Voor een deel van de collectie is een geschikte opslagruimte gevonden. Begin mei gaan de vrijwilligers alle spullen van de Schatkoamer inpakken. In de hoop dat dan alsnog een tijdelijke vorst- en vochtvrije opslag plaats is gevonden.

Voor informatie, aanmelden en/of tips kan men mailen via: [email protected].

 

Cookieinstellingen