Leerlingen rennen op De Getijden in Pieterburen

De Daily Mile lopers.
De Daily Mile lopers.
Foto: OBSDEGP

PIETERBUREN – Met een luid “Go!” gaf stagiair ALO Cas van der Weit dinsdagmiddag het sein voor de start van The Daily Mile op Montessoribasisschool De Getijden. Dat was het begin van een uiterst sportieve middag in Pieterburen, waarvoor niet alleen een heuse stormbaan in de speeltuin was neergezet, maar ook de alom bekende Steven Ottevanger van de Groningse eredivisieclub Lycurgus was uitgenodigd om de leerlingen in te wijden in het volleybal.

The Daily Mile is een initiatief dat is overgewaaid uit Schotland. Daar bedacht een inventieve leerkracht dat dagelijks 15 minuten rondjes rennen of lopen tussen de lessen door weleens heilzaam zou kunnen uitpakken voor de concentratie en conditie van haar leerlingen. Haar aanpak sloeg zo aan, dat in Engeland ondertussen meer dan 1000 scholen meedoen met deze sportieve break van de schooldag. Ook in Nederland hebben al een flink aantal scholen The Daily Mile op het rooster gezet.

Voor Amarens en Zyon van De Getijden was het nog even wennen. Amarens rende vol enthousiasme de eerste honderden meters over het uitgezette parcours in de speeltuin van Pieterburen, om vervolgens al hijgend haar tempo wat te minderen om het volle kwartier hardlopen vol te kunnen houden. Na afloop verzuchtte de leerlinge uit groep 8: “Ik ging wel heel hard van start. Na een paar rondes ging ik wat langzamer lopen en toen ging het prima!” Zyon uit groep 5 liep zijn rondes heel gelijkmatig. “Ik voel me heel fit nu,” zei hij na afloop.

Een sportief feest.

The Daily Mile was gistermiddag een onderdeel van een hele sportieve middag. Het is de bedoeling dat er in de lesroosters ruimte wordt gemaakt om wekelijks een stukje hard te lopen.

Overigens sloegen ook de andere activiteiten, die evenals The Daily Mile onder supervisie van gymjuf Monique van der Krogt georganiseerd werden door drie studenten van de ALO, goed aan bij de leerlingen. Vanzelfsprekend werd Steven Ottevanger van Lycurgus na afloop van zijn lessen bestormd door kinderen, die graag een handtekening van deze bekende volleyballer wilden hebben.

 

Cookieinstellingen