Herberg Restaurant De Oude Mosterdfabriek Molenrij op 18 april feestelijk open

Stefan en Simone Kollumer.
Foto: EBG

MOLENRIJ – Herberg Restaurant De Oude Mosterdfabriek Molenrij opent op 18 april 2019 de deuren in Molenrij. Het etablissement is de opvolger van de Herberg van Ede, een hotel restaurant dat het niet lang heeft uitgehouden. Burgemeester Henk Jan Bolding zal de opening verrichten.

Eigenaren Stefan en Simone Kollumer runden sinds 2014 restaurant Veldzicht in Oosterwijtwerd en zagen eind 2018 een mooie kans om een eigen horecagelegenheid te starten in Molenrij in het pand van Herberg van Ede. Ze kochten het pand onder andere met co-financiering vanuit de Ondernemersimpuls van Economic Board Groningen (EBG) en de Rabobank. De naam ‘De Oude Mosterdfabriek’ verwijst naar de ontstaansgeschiedenis van cichorei- en mosterdfabrikant De Marne, momenteel gevestigd in stad Groningen.

Herberg Restaurant De Oude Mosterdfabriek Molenrij is gehuisvest in het pand waar eerst Herberg van Ede was gevestigd en bestaat uit een restaurant en drie hotelkamers. “Wij waren meteen enthousiast over dit authentieke pand, met veel mooie hoekjes,” aldus Stefan. “De omgeving is wijds en Molenrij ligt vlakbij de mosterdvelden.” De naam doet het misschien vermoeden, maar de Oude Mosterdfabriek maakt géén mosterd. Wel wordt in bijna elk gerecht mosterd verwerkt.

Net als bij restaurant Veldzicht maken Stefan en Simone bij De Oude Mosterdfabriek gebruik van verse biologische producten veelal uit de directe omgeving. “Wij zijn geen traditioneel restaurant,” aldus Stefan. “De menu’s die wij bereiden zijn niet alledaags en worden elke 6 weken vernieuwd.” 

Reacties

article
107373
MOLENRIJ – Herberg Restaurant De Oude Mosterdfabriek Molenrij opent op 18 april 2019 de deuren
https://de-marne.nieuws.nl/knipsels/107373/herberg-restaurant-de-oude-mosterdfabriek-molenrij-op-18-april-feestelijk-open/
2019-04-12T14:55:41+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/75/2019/04/12145225/190412-Stefan-en-Simone-Kollumer-van-De-Oude-Mosterdfabriek-2.jpg
Nieuws