Eerste dvd ‘Burdy live in Roden’ voor Frans

Foto: Ronnie Afman/Photopleasure

PIETERBUREN – De fans hebben er even op moeten wachten, maar zaterdagmiddag presenteerde Burdy dan eindelijk zijn DVD van het concert (lees: feest) dat hij op 11 februari 2017 in De Pompstee in Roden gaf ter gelegenheid van z’n 25-jarig artiestenjubileum.

In de tot de nok toe gevulde filmzaal van Zeehondencentrum Pieterburen heette directeur Niek Kuizenga iedereen van harte welkom. Hij benadrukte dat de onderlinge samenwerking met Burdy – en z’n rechterhand Arie Molenhuis – hebben geleid tot het beschikbaar stellen van de filmzaal. “Burdy heeft veel waardering voor het zeehondencentrum en heeft diverse malen meegewerkt aan benefietoptredens en uitzettingen van de zeehondjes. Je moet elkaar versterken in dit mooie gebied waar wij wonen, daarom zijn we nu met z’n allen hier.

De bezoekers werden getrakteerd op de beelden van het 25-jarig jubileumconcert. Dit concert is geregistreerd met 4 camera’s van RSO Groningen. Frans von Hebel was verantwoordelijk voor de videomontage en de beeldtechniek, wat hij geheel vrijwillig heeft gedaan. De samenwerking tussen Von Hebel en de zanger loopt al meer dan 10 jaar. Von Hebel regiseerde in 2008 de clip “Rosalita ik ben verliefd”. Het was voor Burdy dan ook geen moeilijke keuze om vriend Frans – als blijk van waardering voor zijn belangeloze werkzaamheden – de allereerste jubileum-dvd te overhandigen.

Zeehondencentrum Pieterburen

 

De dvd “Burdy Live in Roden” bevat 17 titels met als bonusclip z’n laatste single, het onlangs verschenen “Jij bent alles”.
De hoesfoto’s zijn allemaal gemaakt door Burdy’s huisfotograaf Ronnie Afman, die ook alle fotokaarten in de 26 jaar dat Burdy zingt heeft gemaakt. Een samenwerking voor het leven! Het artwork voor de dvd is gemaakt door Jack van Dijk van www.regionaleartiesten.nl

“Jij bent alles”
De nieuwe single “Jij bent alles” is opgenomen in de studio van Martin Sterken te Valthermond. Samen met Martin schreef Burdy de Nederlandse tekst op de muziek van “You want love” van het Duitse duo Mixed Emotions, dat in 1987 een hit was. “Het was vroeger al mijn favoriete plaat toen ik dj was, waarmee ik de dansvloer altijd vol kreeg”, aldus Burdy. “Nu dus in een eigentijds jasje gestoken door producer Martin Sterken met aanvulling van Jan de Vrieze, die de gitaarpartijen voor zijn rekening nam.”

De single is verkrijgbaar in de webshop en als mp3 in alle bekende download portals o.a. Itunes, Spotyfy, Deezer. De single wordt geplugd door Geert Hakse. Mail voor de single in WAV of mp3 kwaliteit voor jou radio station naar [email protected], ook voor telefonische interviews.

Voor meer info over ‘Het feestbeest oet Grunnen’ en het bestellen van de DVD ‘Burdy live in Roden’ klik hier.

 

 

Cookieinstellingen