Jaap Voogel grijpt door valpartij net naast een mooie uitslag in Schijndel

Jaap Voogel, 30 seconden voor de start.
Foto: HogelandNieuws

SCHIJNDEL – Onder erbarmelijke weersomstandigheden reden zondagmiddag Jaap Voogel en Redmar Dijkman een uitstekende koers in het Brabantse Schijndel. Voogel, uit Kruisweg, had zware pech, in de finale van de wedstrijd op een uitstekende positie, kwam hij in een valpartij terecht.

Schijndel is de traditionele eerste grote wedstrijd in het seizoen voor de nieuwelingen en junioren. En het is voor het Young Talents Cycling Team dé wedstrijd om te bezien hoe men er voor staat enkele weken voor het begin van de reeks klassiekers. Vorig jaar werd deze koers afgelast vanwege het extreem slechte weer. Zondag gingen de wedstrijden voor de nieuwelingen en junioren wel door en werd die van de elites afgelast.

Het was hard, met name de wind die de 130 junioren geselde in een wedstrijd over 72 km van 13 rondes van 6 kilometer in de openvlakte rond Schijndel. Bij de eerste doorkomst was het peloton al in brokken uiteengevallen. Jaap Voogel zat goed vooraan in de hoofdmeute. Redmar Dijkman, als laatste gestart door een ongelukkig uitgevallen loting, beukte in de achtervolgende groep op 15 seconden achterstand om er weer bij te komen.

Redmar Dijkman, op de laatste rij geloot.

De koers was er een van: zorgen dat je er bij blijft, niet omwaait en vooral als de zaak op het kantje wordt gezet, in een lint tegen de wind in, geen plaats verliezen. Gestaagd lekten de renners uit de koers. Aan de kop volgden de schermutselingen zich in een rap tempo op. De ene kopgroep volgde de andere op, en de vluchters werden steeds weer bij de kladden gegrepen. In de finale wisten twee renners uit de greep van het peloton te blijven. Jaap Voogel kwam in een valpartij terecht vlak voor het eind van de koers. Bij de nieuwelingen reed Kees Sanders zich in de achtervolgende groep naar plaats 27.

Ploegleider Berto Merx zegt over de koers: “Een slechte startplaats loten is één. Op de laatste rij moeten starten en proberen onder deze omstandigheden naar voren te rijden, is vrijwel onmogelijk. Doodzonde van de smak die Jaap maakte. Nou ja, dat is nou eenmaal koers. Jaap en Redmar zijn mooi in vorm. Het uithoudingsvermogen is goed, en ze zijn windhard. Dat is de beloning voor goed en systematisch trainen. Ik zie met plezier uit naar de reeks klassiekers de begin april begint.”

Reacties

article
107077
SCHIJNDEL – Onder erbarmelijke weersomstandigheden reden zondagmiddag Jaap Voogel en Redmar Dijkman een uitstekende koers
https://de-marne.nieuws.nl/knipsels/107077/jaap-voogel-grijpt-door-valpartij-net-naast-een-mooie-uitslag-in-schijndel/
2019-03-11T12:58:57+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/75/2019/03/11124830/jaapschijndel-2.jpeg
Nieuws