Raad akkoord met wijziging bestemmingsplan voor Heiploeg

Foto: Archief HN

HET HOGELAND – De gemeenteraad ging gisteravond akkoord met de wijziging van het bestemmingsplan die de uitbreiding van het bedrijf Heiploeg in Zoutkamp mogelijk maakt. Heiploeg kan verder met de procedure voor de aanvraag van de bouwvergunning.

De uitbreiding, waarvoor het bedrijf aan de Panzerweg inmiddels 8,5 hectare heeft aangekocht, omvat uitbreiding van de vriescapaciteit. Dit zou zo’n zestig nieuwe banen opleveren.

Mädi Cleerdin PvdA) stelde dat het verheugend is dat de werkgelegenheid groeit. “Het zou Heiploeg sieren als men de groei van het aantal banen zou gebruiken om mensen in te zetten die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben.” Erwin Venema van GB zou wensen dat Heiploeg de te verwachten vacatures opvult met mensen uit de eigen regio.

Zorgen waren er bij verschillende partijen over mogelijke geluidsoverlast. Wethouder Eltjo Dijkhuis hield de raad voor dat het gaat om het wijzigen van het bestemmingsplan en niet om de aanvraag van een bouwvergunning. “Het spreekt vanzelf dat als het bouwplan op tafel komt er aandacht wordt besteed aan de milieu-effecten ervan.”

Reacties

article
107000
HET HOGELAND – De gemeenteraad ging gisteravond akkoord met de wijziging van het bestemmingsplan die
https://de-marne.nieuws.nl/knipsels/107000/raad-akkoord-met-wijziging-bestemmingsplan-voor-heiploeg/
2019-02-28T10:19:01+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/75/2019/02/28101847/ARD_33001.jpg
Nieuws