Witoorpenseelaapjes geboren bij DoeZoo

LEENS – Bij de DoeZoo in Leens zijn er afgelopen week twee witoorpenseelaapjes geboren. Bijzonder? Volgens Ton van der Made wel “Alles hier is bijzonder.”

De diertjes – ter grootte van een duim – zitten in een verwarmde ‘schuur’ op het DoeZoo-terrein. Lekker bij paps op de rug.

Witoorpenseelaapje

Het witoorpenseelaapje is een kleine apensoort uit Zuid-Amerika. Ze worden maximaal 20 cm en wegen maximaal 260 gram. Het zijn slanke aapjes met een zeer lange staart die wel 28 cm kan worden. Ze zijn te herkennen van de verwante zwartoorpenseelaapje aan de grote witte oorpluimen. Ze hebben een gebandeerde zwart-witte staart. Ze komen voor in bosrijke gebieden, maar leven ook in stedelijke gebieden. Ze eten voornamelijke fruit en boomsap, maar ook insecten worden gegeten. Ze leven in kleine familiegroepjes van ongeveer 10 dieren.

Meer te zien tijdens de vakantie

Tijdens de voorjaarsvakantie (16 februari t/m 4 maart) is DoeZoo 7 dagen per week open! In deze periode is er dagelijks een rondleiding om 11.00 en 14.00 uur. Op zondag om 14.00 uur.
Daarnaast is er dagelijks (13.00 uur) minitheater met het stinkdier en voor de kinderen is er altijd een gratis natuurknutselactiviteit.

DoeZoo Insektenwereld – Wierde 17 – 9965 TA Leens

Meer info: 0595 57 26 59 en www.doezoo.nl

Cookieinstellingen