Factie rond Anne Hilderink organiseert verzet tegen bestuur Klooster&Buren

Anne Hilderink tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst in de Nicolaaskerk.
Foto: Berto Merx

KLOOSTERBUREN – “Wij hebben de mail van het bestuur van Klooster&Buren en Loug met ontzetting gelezen,” zo luidt de eerste zin van een app die rond Kloosterburen dwarrelt. In het stuk roepen een aantal leden van de coöperatie op om in een besloten vergadering voorbereidingen te treffen het akkoord tussen het coöperatiebestuur en personeelsvereniging Loug van ’t Oldeheem terug te draaien. 

Kees Lokker, Brigittte Korhorn, Conny Oosterwijk, Katie Tedder, Aafke Durenkamp, Nicolette Hetzler en Anne Hilderink – het is een factie rond Anne Hilderink – roepen geestgenoten op om 6 februari om 20.00 uur in etablissement Wongema in Hornhuizen bijeen te komen: “Dit initiatief is mede ingegeven door het feit dat we gezamenlijk een standpunt willen bepalen om eventueel tumult tijdens een officiële ledenvergadering te voorkomen,” zo stellen zij in de oproep. Deze ledenvergadering is op 7 februari.

Doorn in het oog van de oproepers voor de besloten vergadering – alleen leden van de coöperatie mogen naar binnen – is de overeenstemming tussen coöperatiebestuur en Loug die 31 januari werd bekend gemaakt. De kern van de controverse tussen bestuur en personeelsvereniging draaide om de vraag of de inkomsten van de zorg van ’t Oldeheem daadwerkelijk aan de zorg moeten worden besteed of dat de inkomsten ook gebruikt mogen worden voor het dekken van tekorten op andere onderdelen van de coöperatie. In de overeenkomst van 31 januari is vastgelegd dat de zorginkomsten daadwerkelijk naar de zorg gaan, om het kort te zeggen. “Alles is met elkaar in verbinding,” zo zegt Nicolette Hetzler desgevraagd: “Je kunt de zorg niet losknippen van de rest van de coöperatie.”

“De voorgestelde verandering druist rechtstreeks in tegen de grondbeginselen en de coöperatieve gedachte van Kloosterburen. Wij zijn van mening dat we als leden onvoldoende geïnformeerd zijn en niet geraadpleegd zijn,” aldus de oproep. “De regie ligt nu niet meer bij de coöperatie maar de verantwoordelijkheid als dingen misgaan wel. Om die verantwoordelijkheid te kunnen nemen, moeten we naar onze mening ook de regie hebben,” zo zeggen ze. “ De vergadering in het etablissement Wongema dient als voorbereiding op de ledenvergadering van de coöperatie.

Sytze Rusticus,voorzitter van Loug laat weten: “Ik ben niet voor deze bijeenkomst uitgenodigd, ik ben ook niet op de hoogte van waar het over gaat.” Het bestuur van de coöperatie Klooster&Buren was niet in gelegenheid om te reageren./BM

Reacties

article
106754
KLOOSTERBUREN – “Wij hebben de mail van het bestuur van Klooster&Buren en Loug met ontzetting
https://de-marne.nieuws.nl/knipsels/106754/factie-rond-anne-hilderink-organiseert-verzet-tegen-bestuur-kloosterburen/
2019-02-04T12:27:07+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/75/2019/02/04115624/anne.jpeg
Nieuws