Zeven jaar cel en TBS voor doodslag in Warfhuizen

Foto: HogelandNieuws

GRONINGEN –  Rutger van B. is vandaag door de rechter in Groningen veroordeeld tot zeven jaar gevangenisstraf en daarna TBS voor doodslag. Ook moet hij de familie van het slachtoffer Anja Hoek een schadevergoeding van 7 duizend euro betalen. De veroordeling is gelijk aan wat de officier van justitie twee weken geleden aan straf eiste. 

 Van B stond terecht vanwege de door hem bekende moord op Anja Hoek. Zij werd op 9 februari in haar woning aan de Baron van Asbeckweg in Warfhuizen op gruwelijke wijze om het leven gebracht. De relatie tussen Van B. en Hoek was er een “van een drugs en alcoholverslaving gedrenkt dossier,” zo zei zijn advocaat op de rechtszitting twee weken geleden. .Het kwam er op neer dat de vrouw niet wilde dat Van B. bij haar in huis aan het drinken slag. De ruzie hierover liep uit de hand en Van B. bracht haar met 14 messteken om het leven. Pas twee dagen later informeerde hij de politie over de fatale gebeurtenissen.

De rechtbank volgde de redenering van de officier van justitie die stelde dat hier sprake is van doodslag, moord in een opwelling van woede en geenvoorbedachte rade in het spel was.

 

Cookieinstellingen